SARAJEVO

Vikendima dvostruko jeftinije karte za Trebevićku žičaru

Popust će, kako ističu iz JP "Sarajevo", biti ostvaren uz predočenje odgovarajućeg dokumenta izdatog u Bosni i Hercegovini

Jeftinije karte vikendima. Avaz

Piše: D. B. / Avaz.ba

10.1.2020

Od ovog i svakog sljedećeg vikenda pa sve do 1. marta Grad Sarajevo te Javno preduzeće "Sarajevo" omogućit će svim građanima upola jeftinije karte za Trebevićku žičaru. Naime, kako je saopćeno, ova hitna mjera usvojena je kao vrsta podrške građanima zbog visokih mjerenja zagađenja zraka u zimskim danima. 

Od 11. januara 2020., pa sve do kraja februara ove godine, svi državljani BiH će u danima vikenda, subotom i nedjeljom, moći kupiti povratnu kartu za Žičaru po cijeni od samo tri KM. Odluka je donesena kako bi se građanima omogućilo da u vrijeme zimskih uvjeta i praznične atmosfere mogu po promotivnim cijenama uživati u vožnji i ljepotama Trebevića - saopćeno je iz Grada Sarajeva. 

Gradonačelnik Abdulah Skaka ističe da je ovoj jedan od načina da se građanima Sarajeva olakšaju dani kada je visoko zagađenje.

Popust će, kako ističu iz JP "Sarajevo", biti ostvaren uz predočenje odgovarajućeg dokumenta izdatog u Bosni i Hercegovini.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.