SARAJEVO

Predstavnici FK Željezničar s ambasadorom Fildom razgovarali o sprečavanju huliganizma

Iznijeli “Program prevencija i sprečavanja nedoličnog ponašanja na nogometnim terenima”

Ambasador Fild i predstavnici FK Željezničar. FK Željezničar

J. A. / Avaz.ba

11.1.2020

Predstavnici FK Željezničar Selen Balić, član Upravnog odbora, te Amira Bajrović, marketing menadžer kluba s Grbavice, posjetili su Ambasadu Velike Britanije i iznijeli “Program prevencije i sprečavanja nedoličnog ponašanja na nogometnim terenima”. Domaćin predstavnicima FK Željezničar bio je Metju Fild (Matthew Field), ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini. 

Budući da je Velika Britanija jedna od prvih zemalja koja se veoma uspješno suprotstavila huliganizmu, interesantno je bilo čuti iskustva jedne renomirane zemlje koja je i nogometna velesila na globalnom nivou. Pravac djelovanja FK Željezničar naišao je na podršku ambasadora Filda, koji je tom prilikom potvrdio dosljednost u prevenciji i sprečavanju huliganizma na stadionima, ponudivši konkretnu pomoć kroz iskustva Velike Britanije u tom djelovanju.

Dogovorena je podrška Ambasade Velike Britanije kroz djelovanje prema najmlađim sportskim naraštajima. Ambasador Metju Fild ponudio je određene administrativne primjere koji su u Velikoj Britaniji dali rezultate. Istaknuo je naročitu važnost takvog djelovanja upravo u omladinskim školama.

Član UO-a FK Željezničar Selen Balić izvijestio je da Željo u narednoj godini namjerava organizirati i određena takmičenja najmlađih kategorija, čiji će cilj biti upravo akcentiranje sprečavanja pojava huliganizma. Ta bi takmičenja bila i svojevrsna najava obilježavanja 100 godina postojanja FK Željezničar, koji je klub s ogromnom tradicijom, ali snažno okrenut budućnosti i kreiranju optimalnog sportskog ambijenta za stasavanje mladih sportista, saopćeno je iz FK Željezničar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.