SARAJEVO

Edo Selimić: Štrajk se nastavlja, ali uvijek ćemo biti veći ljudi od trenutne Vlade KS

U "Službenim novinama" pojavio se Kolektivni ugovor za djelatnost doktora medicina i stomatologije, što Zakon Federacije ne prepoznaje

S današnje pres-konferencije. D. Bašić

Piše: D. B. / Avaz.ba

16.1.2020

Predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika Edo Selimić kazao je na konferenciji za medije da se štrajk nastavlja te da još ne zna do kada će trajati.  

- U "Službenim novinama" pojavio se Kolektivni ugovor za djelatnost doktora medicina i stomatologije, što Zakon Federacije ne prepoznaje. To je stvar koju je uradila Vlada, s premijerom Edinom Fortom na čelu. Kada smo imali jedini sastanak s Fortom, sve je bilo med i mlijeko. Poslije toga su rekli da nema novca, mi smo dokazali da ima novca. Na narednom sastanku su nam kazali da samo možemo razgovarati o doktorima, ne o nedoktorima - kazao je Selimić na početku konferencije za medije u Sarajevu.



Selimić: Ova Vlada KS je samo lagala. Avaz

Kako je kazao, danas je 135. dan štrajka.

- Tog 12. decembra u 18 sati, bez medija i svjedoka, potpisan je ugovor između Vlade i Sindikata doktora medicine i stomatologije. Puno je pravnih nejasnoća. U toku je sudski proces za diskriminaciju jer ne možete jednima dati, a drugima ne. Nadam se da će, kada nova Vlada KS bude, biti bolje. Ova vlada je samo lagala - istakao je Selimić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.