REAKCIJA

Biščević-Tokić: Forto i u slučaju zagađenja pokazao svoju nesposobnost i kukavičluk

Sigurno je da Kanton neće napraviti iskorak kada je u pitanju rješavanje problema

Biščević-Tokić kritizirala Fortu. Avaz

Avaz.ba

17.1.2020

Izjave premijera Edina Forte, u kojima minimizira problem zagađenja u Sarajevu i bježi od odgovornosti za njegovo rješavanje, pokazuju da je prvi čovjek Kantona kukavica i neznalica, saopćila je zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Jasmina Biščević-Tokić.

- Građani su opravdano dočekali s nezadovoljstvom premijerov pokušaj relativizacije zagađenja u Sarajevu. Podsjetit ću da je Forto, još dok je bio zastupnik u Skupštini, tokom proteklih godina, kada je i bilo manje zagađenje, bio među prvima koji su Vladi KS upućivali najžešće kritike, a sada kada treba da preuzme odgovornost, ponaša se kao najobičnija kukavica te pokušava prebaciti odgovornost na Vladu FBiH. On bi, dakle, da bude premijer samo kada se treba slikati - navela je Biščević-Tokić.


Biščević-Tokić: Forto bio kažnjavan zbog zagađivanja okoliša. Avaz

Ona je navela da je u decembru 2018. godine, odmah nakon općih izbora, Forto dao nedvosmislenu izjavu da će "riješiti problem zagađenja zraka u Sarajevu". 

- Više od godinu je na vlasti, a zbog njegovog ignorantskog odnosa problem se u tom periodu samo pogoršao. Podsjećam javnost i da je Federalna uprava za inspekcijske poslove dostavila dokumente koji svjedoče o tome da je Forto bio kažnjavan zbog zagađivanja okoliša dok je bio direktor firme "Nexe". Sigurno je da Kanton neće napraviti iskorak kada je u pitanju rješavanje problema zagađenja sve dok je na čelu lice poput Forte koje je zbog profita bilo spremno da žrtvuje zdravlje građana - zaključila je Biščević-Tokić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.