SKUPŠTINA KS

Jednoglasno usvojeno privremeno finansiranje Kantona Sarajevo

Prisutno 33 zastupnika

Sa sjednice. M. Tabaković

Piše: A. Č. /Avaz.ba

23.1.2020

Nakon što su zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo na 18. redovnoj sjednici izglasali da će 29. januara raspravljati o smjeni Vlade KS, počela je 19. radna sjednica.

Sjednicom predsjedava Smiljana Viteškić, a prisutna su 33 zastupnika. Samostalni zastupnik Damir Marjanović najavio je da neće doći, a Elmedin Konaković da će kasniti.

Ministar Amel Kovačević u uvodnom govoru o privremenom finansiranju Kantona rekao je da, cijeneći hitnosti procedure, odluka stupa na snagu objavljivanjem u ''Službenom listu'' i trajat će do 31. marta.

Jednoglasno je usvojeno privremeno finansiranje Kantona Sarajevo, Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo i Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Šef Kluba SBB-a Zvonko Marić rekao je da je šteta što nije usvojen prijedlog budžeta.

- Mi ćemo se zalagati da se što prije izglasa prijedlog budžeta - rekao je Marić.

Mirza Čelik, novoizabrani član rukovodstva Skupštine KS, stavio je akcent na privremeno finansiranje i istakao da su odblokirali procese u Kantonu. 

- O nepovjerenju Vladi KS glasat ćemo 29. januara. Nakon glasanja imat će sedam dana da podnesu ostavke, potom će nova većina imenovati mandatara i na kraju će mandatar imenovati nove ministre u Vladi KS - rekao je Čelik. 

Od projekata koje će nastaviti raditi, Čelik je izdvojio izgradnju tramvajske pruge do Hrasnice.

- Nadam se da će, kada nova vlada predstavi svoj program rada, zastupnici iz opozicije prijeći u poziciju - rekao je Čelik.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.