SARAJEVO

Potvrđeno pisanje "Avaza": ''Toplane'' umanjuju januarski račun za 10 posto

Grijna sezona počela 15. oktobra, a građani su za oktobar dobili „skupe“ račune

''Toplane'': Uvode novi režim grijanja. Arhiv

Piše: A. Č. / Avaz.ba

28.1.2020

Uprava sarajevskog preduzeća "Toplane" umanjit će januarski račun za 10 posto, čime je potvrđeno pisanje "Avaza". 

Naime, još u novembru iz "Toplana" nam je potvrđeno da, ukoliko finansijska situacija preduzeća bude zadovoljavala, moguća je korekcija računa s obzirom na to da je grijna sezona u Sarajevu počela 15. oktobra, a građani su za taj mjesec dobili „skupe“ račune.

Dakle, nakon završetka poslovne godine, urađenih analiza i konsolidacije poslovanja, Uprava "Toplana" donijela je odluku o umanjenju januarskog računa korisnicima za 10 posto.

Odluka je donesena zbog činjenice da su vremenske prilike u oktobru 2019. godine bile povoljne te da je u tom mjesecu bila umanjena isporuka toplotne energije.


''Toplane'': Uvode novi režim grijanja. Arhiv

Također, donesena je i odluka o testiranju pojedinih kotlovnica u periodu februar - mart s ciljem osiguravanja grijanja korisnika 24 sata, uz poseban režim, čime bi se osigurala i dodatna ušteda u potrošnji plina, kao i smanjenje broja intervencija na popravkama tokom sezone.

- Na ovaj način korisnici će grijanje imati 24 sata, čim ćemo postojeći sistem učiniti efikasnijim bez obzira na njegovu starost - navode iz ''Toplana''.

Novi režim zagrijavanja u periodu od 24 sata u punom obimu će stupiti na snagu 15. oktobra 2020. godine, odnosno početkom naredne sezone grijanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.