SKUPŠTINA KS

Odlazeći ministri pravdali nedostatak rezultata

Greške se dese, poneki tender, generalno se griješi na političkoj sceni, rekao Forto

Sa Skupštine KS. S. Saletović

Piše: A. Č. / Avaz.ba

29.1.2020

Nakon što je usvojen dnevni red 20. sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, Edin Forto je u svom izlaganju rekao da je opozicija odlično radila svoj posao, ali nije uspio nabrojati mnogo stvari koje je njegova Vlada uradila.

- Mi smo to shvatili kao želju da se radi bolje. Očekivanja i od građana i od medija su nam pomogla i olakšala rad. Greške se dese, poneki tender, ali generalno se griješi na političkoj sceni. Neki problem traje 24 sata, mi smo reagirali na kritike - rekao je Forto.

Ministri su uglavnom nabrajali probleme s kojima su se susretali, te pokušavali tako opravdati nedostatak rezultata rada. Tako se ministar saobraćaja Adnan Šteta pohvalio reakcijom Vlade na zagađenje zraka, iako Sarajevo danima bilo najzagađeniji grad na svijetu, a kao dobar potez naveo je besplatan javni prijevoz.

Ministar finansija Amel Kovačević rekao je da Kanton nema kvalitetnu priču kada je u pitanju upravljanje gotovinom. Dodao je da ogromna imovina Kantona stoji neiskorištena i da nisu imali priliku da rade na tome.


Sa Skupštine KS. S. Saletović

Damir Filipović, ministar prostornog uređenja i okoliša, rekao je da su sve što su radili dostavili u izvještaju. Istakao je da su usmjerili dinamiku rada na utopljavanje objekata.

- Ova Vlada KS imala je jasan strateški cilj kako bi se riješio problem zagađenja zraka. Ponosan sam na urađeno – rekao je Filipović i dodao da se nada da će buduća vlada nastaviti njihov posao.

U svom oproštajnom govoru SDP-ov ministar najavio je da će se kandidirati za Sabor Islamske zajednice u BiH, jer ona ne pripada jednoj političkoj opciji niti šablonima koje su napravili.

Ismir Jusko se zahvalio kolegama na saradnji.

Odlazeći ministri u posljednjem govoru prezentirali su svoj rad u proteklih godina.

Nakon što su svi govori završeni, Forto je napustio sjednicu.

Najavljena je pauza do 13:35 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.