ODLUKE

Elvis Vreto napustio Našu stranku

Nadam se da će NS prevazići unutarstranačke probleme, ako ih trenutno rukovodstvo uopće vidi, napisao Vreto

Vreto: Od danas nezavisni zastupnik. Arhiv

Avaz.ba

31.1.2020

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Elvis Vreto napustio je klub ove strane, a dalje će nastaviti djelovati kao nezavisni zastupnik.

Kako je napisao na svom Facebook profilu, predao je zahtjev za brisanje iz članstva u Našoj stranci isključivo iz unutarstranačkih razloga kao posljedica neslaganja s politikom rukovodstva NS koja se vodi u posljednje vrijeme.


Vreto se pridružio klubu samostalnih zastupnika. M. Tabaković

- Razlozi i neslaganja su poznata stranačkim organima i ne želim ih javno ponavljati osim što je bitno naglasiti da nemaju vezu s radom Vlade KS, koja je imala moju podršku bez obzira na neke različite poglede i greške koje je pravila. Smatram da sam transparentno i otvoreno iznosio svoja neslaganja u okviru rada organa NS, na taj način pokušao da ispunim i svoju obavezu ukazujući na devijacije. Današnjim prestankom članstva u NS dostojanstveno prestaje i moja polemika oko neslaganja, pogotovo javna. Žao mi je što je do ovoga došlo, tu sam od osnivanja, ali dalje ne ide. Nadam se da će NS prevazići unutarstranačke probleme, ako ih trenutno rukovodstvo uopće vidi bez obzira na ukazivanja - napisao je Vreto na svom Facebook profilu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.