IZ PRVE RUKE Direktor Skenderije Amer Kapo potvrdio

Ledena dvorana dobit će novi, moderni izgled!

Kada budemo znali tačne brojke, planiramo uz, nadam se, i podršku Vlade KS, pristupiti realizaciji, rekao Kapo

A. Čengić / Avaz.ba
11.02.2020 19:31

Budući izgled dvorane

Foto: Avaz

Ledena dvorana, koja je sagrađena u sklopu Centra Skenderija, na obnovu čeka već osam godina, otkako je u februaru 2012., od velikog snijega koji je Sarajevo potpuno blokirao, urušena. Da je trenutno u fazi izrada projekta rekonstrukcije dvorane, potvrdio nam je direktor Skenderije Amer Kapo.

Tri mjeseca

Kako nam je rekao, radi se na idejnom i izvedbenom projektu koji bi trebali biti gotovi u naredna tri mjeseca.

  • Kapo: Posjeduju svu opremu
    Kapo: Posjeduju svu opremu Foto: Avaz

- Ti projekti jasno će nam pokazati kolika bi cijena ovog projekta bila i koliko bi trajala obnova. Posljednjih osam godina dosta se nagađalo, a ovim projektom znat ćemo na čemu smo. Kada budemo znali tačne brojke, planiramo uz, nadam se, i podršku Vlade KS, pristupiti realizaciji - rekao nam je Kapo.

Prvobitna namjena

Može se očekivati da se novac za obnovu Ledene dvorane nađe u budžetu za 2021. godinu. Kako je rekao Kapo, cilj je da se nakon obnove koristi samo za ledene sportove.

- To je i prvobitna namjena. Ledena dvorana nikad se nije koristila u punom kapacitetu. Centar Skenderija posjeduje svu opremu kada su u pitanju postavljanje i održavanje leda, opreme za zimske sportove... – rekao je Kapo.

  • Radi se idejni i izvedbeni projekt
    Radi se idejni i izvedbeni projekt Foto: Avaz

Sagrađena za ZOI 84

Ledena dvorana sagrađena je za potrebe Zimskih olimpijskih igara 1984. godine. Bila je sportska dvorana od 3.226 kvadratnih metara. Pregrađivanjem i postavljanjem parketa mogle su se formirati tri manje dvorane. 

Komentari

NA VRH