ODLUKE

Radna sjednica Skupštine KS 25. februara: Biraju se novi članovi Komisije za izbor i imenovanja

Na dnevnom redu naći će se i prijedlog odluke o razrješenju dužnosti zamjenika pravobranioca Pravobranilaštva Kantona Sarajevo

Čelik: Imenovanje Vlade KS u martu. Avaz

Piše: A. Č. / Avaz.ba

12.2.2020

Na današnjem sastanku Kolegija Skupštine Kantona Sarajevo zakazana je sjednica Skupštine s prijedlogom imenovanja novih članova Komisije za izbor i imenovanja. 

Na sjednici Kolegija Skupštine KS, kojom je predsjedavao predsjedavajući Skupštine Mirza Čelik, donesena je odluka da se 21. radna sjednica Skupštine KS održi 25. januara 2020. godine.

Na dnevnom redu sjednice će se, uz zastupnička pitanja i inicijative, naći i odluka o izmjeni Odluke o imenovanju Komisije za izbor i imenovanje i administrativna pitanja Skupštine KS, kao i prijedlog odluke o razrješenju dužnosti zamjenika pravobranioca Pravobranilaštva Kantona Sarajevo.  

Nova većina bira novo rukovodstvo Komisije. Avaz

- Trebalo bi da Vlada KS bude imenovana između 15 i 20 dana nakon što se imenuje ova komisija - rekao je Čelik.

Od Vlade je zatraženo da, u skladu s ranijim zaključkom Skupštine KS, u okviru redovnih aktivnosti, informira Skupštinu o stanju i provođenju mjera osiguravanja kvaliteta zraka u Kantonu, kao i informacija o stanju i mjerama sanacije u KJKP “Gras”.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.