SARAJEVO

Pionirska dolina u narednim danima bit će zatvorena za posjetioce

Ugodniji uvjeti za životinje

Radovi u toku. AVAZ

A. F. / Avaz.ba

14.2.2020

Pionirska dolina i ZOO vrt, s obzirom na obim poslova na čišćenju vještačkih jezera, u narednim danima bit će zatvoreni za posjetioce.

Naime, na oba vještačka jezera koja se nalaze u centralnom dijelu ovog rekreativno-zabavnog centra prije dva dana započeti su radovi čišćenja taloga i mulja, a o kolikom obimu posla se radi, govori i činjenica da Pionirska dolina trenutno izgleda kao pravo gradilište ako je suditi po broju teške mehanizacije, mašina i radnika koji su uključeni u ovaj posao.

- Pomoć u ovom projektu koji će pernatim stanovnicima našeg ZOO vrta osigurati ljepše uvjete za život i doprinijeti hortikulturnim ljepotama ove zelene oaze pružilo je nekoliko društveno odgovornih preduzeća. Zbog činjenice da se jezera na ovaj način nisu čistila nekoliko desetina godina, na terenu su stalno i pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, koji su spremni reagirati ukoliko se pronađu neeksplodirana ubojita sredstva - navela je Aldijana Hamza, stručna savjetnica za informiranje KJKP ''Park''.  

U projekt uređenja uključeni su i kompletna mehanizacija i radna snaga preduzeća ''Park'', a cilj je što prije očistiti cjelokupan talog iz oba jezera, izvršiti navodnjavanje i ovaj rekreativno-zabavni centar što prije ponovo otvoriti za posjetioce.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.