SARAJEVO Ibrahim Hadžibajrić i Kasim Halak potpisali su danas ugovor o grantu

Penzionerima s područja općine Stari Grad za nabavku lijekova 45.000 KM

Općina svake godine izdvaja i značajna sredstva po osnovu različitih socijalnih davanja

Fena
17.02.2020 12:38

Potpisan ugovor o grantu

Foto: Agencije

Načelnik općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić i predsjednik općinskog Udruženja penzionera Kasim Halak potpisali su danas ugovor o grantu kojim će ovom udruženju biti dodijeljeno 45.000 KM za ovu godinu, a novac će biti korišten za nabavku lijekova penzionerima.

Hadžibajrić je kazao da se sredstva za ovu namjenu povećavaju iz godine u godinu, te da je prije desetak godina ovaj grant iznosio oko 20.000 KM. Osim toga, Općina svake godine izdvaja i značajna sredstva po osnovu različitih socijalnih davanja.

  • Pozitivne vijesti za penzionere
    Pozitivne vijesti za penzionere Foto: Agencije

Na području ove općine, kako je kazao Halak, ima 8.980 penzionera, a njih 6.150 su članovi ovog udruženja. Oko 3.200 penzionera prima penziju koja je manja od 400 KM.

- Dodjela sredstava će, kao i ranijih godina, biti transparentna, a na osnovu evidencija. Ove godine grant je povećan i predviđeno je da novac dobije 900 penzionera - dodao je Halak.

Povjerenica Udruženja penzionera Stari Grad Razija Smajić iz MZ Kovači navela je da su penzionerima koji su nepokretni novac nosili na kućne adrese.

- Penzioneri žive teško, ima ih bolesnih i nepokretnih koje često obilazimo. Ima i onih koji su sami, ostavljeni od djece i niko ne mari za tim roditeljima. Vjerujte da nemaju šta da jedu. Zajedno s općinskim službama nastojimo pomoći takvim ljudima - kazala je Smajić.      

Komentari

NA VRH