SARAJEVO

Nove knjige u prvoj biblioteci na otvorenom u Velikom parku

Svi građani koji žele mogu, osim besplatnog pozajmljivanja, donirati i svoje knjige kako bi u njima uživali ostali sugrađani

Nove knjige u Velikom parku. Agencije

Piše: D. B. / Avaz.ba

18.2.2020

U Sarajevu je u oktobru prošle godine otvorena prva „Biblioteka na otvorenom“, kojom se oduševio veliki broj građana, ali i turista u BiH. Projekt je realizirala Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar

Knjige osigurala Općina Centar. Agencije

Na mjestu koje je poznato i kao Hippy klupa postavljena su dva ormarića za knjige i mjesto s naslonjačima gdje se može sjesti i s uživanjem pročitati knjiga. Općinski načelnik Nedžad Ajnadžić i vijećnici su prilikom ozvaničenja završetka projekta biblioteke na otvorenom donirali značajan broj naslova, ali, nažalost, u kratkom vremenskom periodu knjige su nestale.

Međutim, kako je prvobitni cilj projekta popularizacija čitanja knjiga, Općina Centar je osigurala nove naslove za biblioteku na otvorenom i uputila apel građanima da ne odnose knjige kako bi one bile dostupne i drugima.

Svi građani koji žele mogu, osim besplatnog pozajmljivanja, donirati i svoje knjige kako bi u njima uživali ostali sugrađani.

Veliki broj građana uživa u knjigama. Agencije

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.