SARAJEVO

Počeli radovi na izgradnji kružnog toka na Pofalićima: Naoružajte se strpljenjem

Ukupna vrijednost projekta bila je procijenjena na 1,2 miliona KM

Piše: D. B. / Avaz.ba

20.2.2020

Počeli radovi na Pofalićima - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Na Pofalićima kod zgrade ''Energoinvesta'' počeli su radovi na izgradnji kružnog toka. Naime, ovi radovi su izazvali veliku saobraćajnu gužvu na raskrsnici ulica Hamdije Čemerlića i Put života, što se svakako odrazilo i na pojačan saobraćaj na glavnoj gradskoj saobraćajnici. 

Policijski službenici reguliraju saobraćaj za vrijeme iskopavanja u ulici Put života. Bitno je napomenuti da je ukupna vrijednost projekta bila procijenjena na 1,2 miliona KM, ali je osigurano još 300 hiljada KM, tako da su zaokružili finansijsku konstrukciju.

Do kraja maja

Radovi su planirani još prošle godine, međutim, kako objašnjava načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, razlog kašnjenja je bilo prilagođavanje planske dokumentacije s drugim institucijama, s obzirom na to da nije prepoznavala kružne tokove. Između ostalog, bilo je puno problema s postojećom infrastrukturom, a dugo se čekalo i na saglasnosti svih javnih preduzeća. 

Izgradnjom kružnog toka poboljšat će se protok saobraćaja te rasteretiti saobraćaj iz smjera Pofalića, s obzirom na svakodnevne gužve. Uz kružni tok radijusa 20 metara bit će rekonstruirani i krakovi ceste u dužini od 400 metara. Riječ je o jednom od projekata koji bi trebao poboljšati saobraćajnu infrastrukturu u Kantonu Sarajevo.

Direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač rekao je da će radovi na ovom kružnom toku biti završeni do kraja maja. Izvođač radova bit će kompanija ''Strabag'', a izgradnju će nadzirati Zavod za izgradnju KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.