SARAJEVO

Burno na Skupštini KS: Rasprava Devića i Konakovića

Replikama su se naizmjenično uključivali i drugi zastupnici

Mahir Dević i Elmedin Konaković prije početka sjednice. M. Tabaković

Piše: A. Č. / Avaz.ba

25.2.2020

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo sa 18 za, 12 protiv i četiri suzdržana usvojili su Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o imenovanju Komisije za izbor i imenovanja i administrativna pitanja Skupštine Kantona Sarajevo.

U Komisiju su imenovani Mahir Dević (SDA) kao predsjedavajući Komisije, Bibija Kerla (DF) zamjenica predsjedavajućeg, te članovi Zvonko Marić (SBB), Danijela Kristić (Narod i pravda), Vibor Handžić (Naša stranka), Segmedina Srna-Bajramović (SDP) i Jasmina Biščević-Tokić (SDA).

Prije usvajanja ove tačke dnevnog reda uslijedila je rasprava Devića i Konakovića, a replikama su se naizmjenično uključivali i drugi zastupnici. 

U toku sjednica Skupštine KS. M. Tabaković

Zastupnik Elmedin Konaković potencirao je da on nije želio glasati na zasjedanju ove komisije kada je trebao biti prihvaćen prijedlog za imenovanje ministara u novom sazivu Vlade KS jer je za ministra bila predložena osoba koja, prema njegovim navodima, nije željela priznati genocid u Srebrenici.

Na tu njegovu izjavu reagirali su Mahir Dević, Bibija Kerla, a potom su i ostali zastupnici replicirali jedni drugima.

Nijedan od zastupnika nije završio govor, a da nije prekinut replikom, ispravkom krivog navoda ili reakcijama.

Zastupnici su jednoglasno usvojili i Prijedlog odluke o razrješenju dužnosti zamjenika pravobranioca Pravobranilaštva KS Adema Festića, koji je podnio ostavku na tu dužnost.

Također, usvojen je i Prijedlog odluke o izmjeni Poslovnika Skupštine KS, koji je podnio zastupnik Zvonko Marić, a tiče se sekretara Skupštine koji je državni službenik.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.