SJEDNICE

Gradsko vijeće dodijelilo Plaketu Grada Sarajeva Husrefu Musemiću

Priznanje Počasni građanin Grada Sarajeva dodijeljeno bivšem visokom predstavniku u BiH Kristijanu Švarc-Šilingu, dok je druga plaketa dodijeljena Branislavi Rakonjac

Husref Musemić. Avaz

Piše: A. Č. / Avaz.ba

26.2.2020

Gradsko vijeće Sarajeva na današnjoj sjednici dodijelilo je Plaketu Grada Sarajeva trofejnom treneru FK Sarajevo Husrefu Musemiću.

Musemić je trener aktuelnog šampiona FK Sarajevo, a s ovim klubom je dva puta osvajao duplu krunu, osvojivši Premijer ligu i Kup Bosne i Hercegovine.

Priznanje Počasni građanin Grada Sarajeva dodijeljeno je bivšem visokom predstavniku u BiH Kristijanu Švarc-Šilingu (Christian Schwarz-Schilling), dok je druga plaketa dodijeljena Branislavi Rakonjac.


Kristijan Švarc-Šiling. Avaz

Musemića je nominirao općinski vijećnik iz Novog Sarajeva Srđan Srdić. 

- Zašto sam predložio baš Husrefa Musemića za nagradu Plaketa grada Sarajeva? Odgovor je vrlo jednostavan. Taj je čovjek donio našem gradu duplu krunu nakon toliko godina čekanja. Husref se čak pet puta vraćao na klupu voljenog kluba. Prošlogodišnji uspjeh Musemića uspjeh je i grada te dodatna promocija sporta i fudbala u glavnom gradu BiH, zato smatram da se ovakvi vrhunski rezultati trebaju poštovati i nagraditi – naveo je Srdić na svojoj Facebook stranici i dodao:

- Živ nam bio, legendo grada Sarajeva i bh. nogometa! To sada svako zna, to je raja iz Sarajeva, iz moga Sarajeva…

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.