SARAJEVO

Počela sjednica Skupštine KS: Prvo pauza pa usvajanje dnevnog reda

Piše: A. Č. / Avaz.ba

3.3.2020

Sa sjednice Skupštine KS - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Prijedlog odluke o potvrđivanju Vlade Kantona Sarajevo, izbor predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova stalnih radnih tijela Skupštine KS naći će se na dnevnom redu Skupštine Kantona Sarajevo.

Nakon što je načelnik Novog Grada Semir Efendić objavio snimak koji je potresao SDA, sinoć je vrh stranke donio odluku o zamjeni spornih kandidata u budućoj Vladi Kantona Sarajevo.

Pa su tako, umjesto Senada Hasanspahića i Emira Hadžihafizbegovića, kandidati za ministre za boračka pitanja odnosno kulturu i sport Hajrudin Grabovica i Kenan Alikadić.



Sa sjednice. Avaz

Kandidat za premijera Kantona Sarajevo Mario Nenadić polovinom februara dostavio je izmijenjeni prijedlog kandidata za ministre u Vladi KS.

Za ministricu pravde i uprave predložena je Mersa Kustura (SDA), za ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Faruk Kapidžić (SDA), za ministra saobraćaja Adi Kalem (SDA), za ministra finansija Jasmin Halebić (SDA), za ministricu komunalne privrede i infrastrukture Nihada Glamoč (SDA). 

SBB je predložio Ismira Jusku za ministra unutrašnjih poslova, Anisa Krivića za ministra obrazovanja, nauke i mladih i Jasnu Agić za ministricu rada, socijalne politike, raseljenih osoba i izbjeglica.

Ministri DF-a u Vladi KS predloženi su Rusmir Mesihović za ministra zdravstva i Draško Jeličić za ministra privrede.

Prije samog usvajanja dnevnog reda poslovničku intervenciju imao je Elmedin Konaković. Ponovo se pozvao na Poslovnik i rekao da će nakon izmjena kandidata u SDA ozbiljno razmisliti o imenovanju novih ministara Vlade KS te zatražio pauzu od 15 minuta.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.