SARAJEVO

Premijer Nenadić: Čeka nas mnogo posla

Potvrdio je da će se o budžetu za 2020. godinu raspravljati odmah na narednoj sjednici i da će najdalje do 12. marta biti usvojen

Mario Nenadić. M. Tabaković

Piše: A Č. / Avaz.ba

3.3.2020

Mario Nenadić od danas je zvanično izabran za premijera Kantona Sarajevo. Prije nekoliko trenutaka potvrđeni su i novi ministri u Vladi Kantona Sarajevo. U svom prvom obraćanju kao premijer rekao je da će se već od večeras koncentrirati na budžet koji će detaljno pregledati.

- Vlada konačno mora dobiti budžet kako bi se znalo kako rasporediti sredstva. Moramo nastaviti raditi na kvalitetnim projektima i rješavanjem sistemskih problema. Fokus će biti na mladima, boračkoj populaciji, zdravstvu i mnogo nas posla čeka - rekao je Nenadić.

Potvrdio je da će se o budžetu za 2020. godinu raspravljati odmah na narednoj sjednici i da će najdalje do 12. marta biti usvojen.

- Najveći potencijalni problemu su ta tijesna većina u Skupštini. Razgovarat ćemo i sa socijalnim i drugim partnerima. Trebamo raditi na vraćanju povjerenja i vidjeti šta ćemo s korupcijom u Kantonu. Ova bivša vlada je kvalitetno to počela, a mi ćemo nastaviti. Planiramo različitim i drugim mjerama pomoći mladima. Imamo dosta posla u ministarstvu privrede i saobraćaja. Longitudinala, transverzale i kružni tokovi bit će prioritet i putem EBRD-a imamo neka sredstva. Potrebno nam je malo vremena da se preispitamo i presložoimo i sigurno ono što je sve kvalitetno započeto bit će i nastavljeno - rekao je Nenadić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.