SARAJEVO

Skaka, Šarić i Trivić se izjasnili o prijedlogu za smjenu gradonačelnika

Protekle tri godine mandata gradska administracija, na čelu s gradonačelnikom, za sve predložene odluke, dobijala jednoglasnu ili dvotrećinsku podršku vijeća

Abdulah Skaka. Avaz

Piše: Avaz.ba

9.3.2020

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, te njegova dva zamjenika Ivica Šarić i Milan Trivić, izjasnili su se o prijedlogu za smjenu gradonačelnika koji je Gradskom vijeću uputio vijećnik Denis Stojnić.  

Podsjećamo, Stojnić je predsjedavajućem GV Igoru Gavriću uputio prijedlog za smjenu Skake zbog afere „Asim“ te istrage koja se protiv njega vodi zbog javnih nabavki. U svom prijedlogu je, pored ostalog, naveo kako je gradonačelnik „prekršio u više navrata poslovnik tako što nije odgovorio na inicijative koje se odnose na stipendiranje djece ubijenih policajaca i druge“.


Izjašnjenje na prijedlog za smjenu gradonačelnika Abdulaha Skake. Avaz

U izjašnjenju o ovom prijedlogu, je navedeno kako je gradskim vijećnicima poznat način izbora gradonačelnika, istaknuvši da su vijećnici 6. februara 2017. godine glasali "za" i "protiv". 

- Tom prilikom, gradonačelnik je dobio 16 glasova vijećnika "za", što je za jedan glas više od proste većine potrebne za izbor gradonačelnika. Činjenica je da je u protekle tri godine mandata gradska administracija, na čelu s gradonačelnikom, za sve predložene odluke, dobijala jednoglasnu ili dvotrećinsku podršku Vijeća. Sve izjave o meni kao gradonačelniku, kako pojedinačno tako i u međusobnoj vezi kao i u kontekstu cjelokupnog objavljenog teksta i prijedloga gradskog vijećnika Denisa Stojnića za smjenu, neistinite su - navedeno je u izjašnjenju upućenom predsjedavajućem GV Grada Sarajeva Igoru Gavriću. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.