SARAJEVO Služba za zapošljavanje KS

Obuka iz poduzetništva za 328 nezaposlenih osoba

Polaznici obuke educirani o elementima poduzetništva i poduzetničkih vještina, kao i o osnovnim koracima pri pokretanju biznisa

Avaz.ba
10.03.2020 13:19

Pećanac: Obuka vrijedna 3.260.000 KM

Foto: Fena

JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo organizirala je danas "Obuku iz poduzetništva" za 328 nezaposlenih osoba. Polaznici obuke educirani su o temeljnim elementima poduzetništva i poduzetničkih vještina, kao i o osnovnim koracima pri pokretanju biznisa, te razlikama između obrta i preduzeća… 

Direktor JU Službe za zapošljavanje KS Nermin Pećanac izjavio je povodom toga kako se radi o obuci organiziranoj u sklopu tri programa samozapošljavanja i pokretanja vlastitog biznisa, vrijednoj oko 3.260.000 KM. 

  • Pećanac: Obuka vrijedna 3.260.000 KM
    Pećanac: Obuka vrijedna 3.260.000 KM Foto: Fena

- Samozapošljavanje je šansa koju smo pružili putem sredstava Službe za zapošljavanje nezaposlenim osobama – kazao je Pećanac, navodeći i kako je obuka prilika da se predstave prednosti, ali i specifičnosti takve vrste zapošljavanja. 

Poručio je da vjeruje da će polaznici obuke na najbolji način iskoristiti stečeno znanje i resurse te da će ubrzo postati poslodavci koji će zapošljavati osobe s biroa za zapošljavanje.

Slične obuke do sada je ''prošlo'' oko 600 nezaposlenih osoba, od kojih je većina u fazi registriranja vlastitog biznisa, a neki od njih su već i uspješni poduzetnici. 

Obuka iz poduzetništva namijenjena je nezaposlenim osobama kojima su odobrena sredstva za pokretanje vlastitog biznisa putem Programa sufinansiranja samozapošljavanja šehidskih porodica i porodica poginulih branilaca, Programa sufinansiranja samozapošljavanja, te Programa sufinansiranja samozapošljavanja osoba do 35 godina. 

Komentari

NA VRH