ODLUKE

Epidemiološka situacija u Kantonu Sarajevo zadovoljavajuća: Još na snazi sve naredbe

Apeliramo na sve građane da se pridržavaju uputa koje izdaje Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva, navode u saopćenju

Epidemiološka situacija u KS zadovoljavajuća. Avaz

Avaz.ba

16.3.2020

Epidemiološka situacija u Kantonu Sarajevo i dalje je zadovoljavajuća i nema potvrđenih slučajeva oboljelih od koronavirusa. Vlada Kantona Sarajevo, zajedno s Kriznim štabom Ministarstva zdravstva KS, kontinuirano prati sva dešavanja te su ovim povodom današnjem sastanku Kriznog štaba prisustvovali premijer KS Mario Nenadić, ministar zdravstva Rusmir Mesihović i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Vladom Kantona Sarajevo i njenim resornim ministarstvima dogovoreno je provođenje niza konkretnih mjera i aktivnosti čiji je cilj prevencija pojave koronavirusa na području Kantona Sarajevo.

Sve veći broj oboljelih. Ilustracija

- I dalje su na snazi sve naredbe Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS. Kontinuirano se prati epidemiološka situacija u zemlji i regionu te, u skladu s tim, razmatra uvođenje javno zdravstvenih mjera. Apeliramo na sve građane da se pridržavaju uputa koje izdaje Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva i Krizni štab Ministarstva zdravstva, a sve s ciljem prevencije i sprečavanja pojave koronavirusa - navodi se u saopćenju.

Podsjećaju i da je na snazi Naredba Kriznog štaba kojom se osobama koje su u posljednjih 14 dana boravile u zemljama koje su ugrožene zarazom koronavirusom (posebno Kini, Italiji, Južnoj Koreji i Iranu, a i sva druga ugrožena područja), koje nisu prošle sanitarnu kontrolu na graničnim prijelazima i nemaju izdato rješenje o zdravstvenom nadzoru/samoizolaciji, da se obavezno telefonski jave nadležnoj epidemiološkoj službi Zavoda za javno zdravstvo KS na otvorene brojeve telefona, i to: 062/086- 282, 062/030-778, 062/030-796 i 062/030-728, radi uspostavljanja zdravstvenog nadzora i vođenja registra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.