AERODROM

U Sarajevo danas slijeću avioni iz Istanbula, Budimpešte, Minhena, Beča i Zagreba

Većina aviokompanija reducirala je letove, dok su neke u potpunosti otkazale letove za naredni period

Potnici se trebaju informirati prije nego krenu na aerodrom. Avaz

Fena

18.3.2020

Većina aviokompanija reducirala je letove iz i prema Sarajevu, kao prevenciju širenja koronavirusa, dok su neke u potpunosti otkazale letove za naredni period.

- Danas, kao i jučer planirao je pet dolaznih i pet odlaznih letova. Prvi koji se očekuje je avion iz Istanbula, zatim Budimpešte, Minhena, Beča i Zagreba, a planirani su i odlazni letovi za te destinacije. Jutrošnji let za Beč je otkazan - potvrđeno je s Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Kompanija "Austrian Airlines" otkazala je sve letove od 19. do 28. marta za Beč, dok je kompanija "Croatia Airlines" do 28. marta otkazala sve jutarnje i noćne letove za Zagreb.


Većina aviokompanija reducirala letove. Avaz

Predstavnici Međunarodnog aerodroma Sarajevo su u kontaktu sa svim nadležnim institucijama, te su poduzeli sve predviđene mjere kako bi smanjili izloženost i mogućnost prijenosa oboljenja, a posebno kada su u pitanju zaposlenici, koji su obvezni nositi maske i rukavice. Također se provode mjere dezinfekcije prostora i vozila kojima se prevoze putnici.

S obzirom na to da se situacija sa letovima konstantno mijenja, iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo mole putnike da prije puta kontaktiraju aviokompaniju kojom namjeravaju letjeti, odnosno ambasade/konzulate zemalja u koje putuju. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.