SARAJEVO

"Rad" svakodnevno čisti i pere ulice i javne površine u KS

Fokus je stavljen na Klinički centar bolnice Koševo, Bolnica "Podhrastovi", Porodilište "Jezero" i Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš"

Nastavljeno dezinficiranje ulica. Ilustracija

Fena /Avaz.ba

20.3.2020

Kao preventivnu mjeru sprečavanja pojave i širenja koronavirusa, "Rad" svakodnevno čisti i pere kolovoz i trotoare na području Kantona Sarajevo.

- Danas će se čistiti saobraćajnice i javnoprometne površine, trotoari na područjima općina Centar, Stari Grad, Novo Sarajevo, Ilidža, Ilijaš. Prat će se i mašinski čistiti saobraćajnice i trotoari. Sve se pere i čisti dezinfekcionim sredstvima koje su odobrile nadležne institucije. Pravi se rastvor s vodom i koristi se u cisternama, čistilicama i vozilu za pranje i dezinfekciju kontejnera - kazao je  portparol KJKP "Rad" Mirza Ramić.

Jučer, 19. marta, mašinski su se čistile saobraćajnice i javnoprometne površine na području općina Ilidža, Ilijaš, Novi Grad i Novo Sarajevo. Ukupno je očišćeno 89.679 metara i prikupljeno 6.080 kilograma frakcije. Pranje saobraćajnica i javnoprometnih površina vršilo se na području općina Novi Grad, Centar, Ilidža i Hadžići. Fokus je stavljen na prilazne puteve sportskim terenima, ambulantama, domovima zdravlja, "SOS - Dječije selo", trgove, autobuska stajališta te niše na području općine Novo Sarajevo, gdje je ukupno oprano 218.466 kvadratnih metara površine.

U trećoj smjeni sa 19. na 20. mart angažirano je šest cisterni, četiri čistilice i jedno vozilo za pranje kontejnera.

Mašinski su očišćene saobraćajnice i javnoprometne površine na području općina Novi Grad, Centar, Stari Grad i Novo Sarajevo. Fokus je stavljen na glavnim i prilaznim saobraćajnicama, ulicama Safeta Zajke, Drinska, Bulevar Meše Selimovića, Safeta Hadžića. Ukupno je očišćeno 99.013 metara i prikupljeno 9.840 kilograma frakcije.

Pranje saobraćajnica i javnoprometnih površina vršilo se i na području općina Stari Gradi i Centar. Fokus je stavljen na Klinički centar bolnice Koševo, Bolnicu "Podhrastovi", Porodilište "Jezero" i Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš", zatim na prilazne puteve medicinskim ustanovama i ulice Bolnička, Koševska, Višnjik, Alipašina, Patriotske lige, Stjepana Tomića, Dalmatinska, Mejtaš, Safvet-bega Bašagića, Kranjčevićeva, Put života. Ukupno je oprano 214.556 kvadratnih metara površine. Pranje i dezinfekcija kontejnera vršilo se i u krugu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.