SARAJEVO

Selimović: Neposlušne ćemo prisilno odvoditi u karantin pa ko voli, nek' izvoli

Na području KS priprema se karantin za one koji ne poštuju samoizolaciju

Nusret Selimović. Avaz

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

27.3.2020

Bosanskohercegovačke državljane koji danas stižu iz Italije, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo dočekat će na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu, a potom će osiguravati njihov transport i karantin u kojem će biti smješteni. 

- Dakle, sve su mjere preduzete, mi smo spremni za realizaciju i tog zadatka - rekao je Nusret Selimović, komesar MUP-a KS. 


Istaknuo je kako će policija u vrlo kratkom periodu biti prisiljena da primijeni radikalne mjere.

- Pojedinci koji i dalje budu nastavili kršiti mjere određene naredbama nadležnih štabova, bit će prisilno izolirani. Onaj ko voli, neka izvoli da, umjesto u krugu svoje porodice, u svom domu, boravi u nekom objektu daleko od svoje porodice i tu provede narednih 15 dana, imat će priliku vrlo brzo - rekao je.

On je naveo da su, s tim u vezi, u toku intenzivne aktivnosti Kantonalnog štaba CZ u koordinaciji s Federalnim ministarstvom unutrašnjih poslova da se vrlo brzo objekt u vlasništvu Federalnog MUP-a osposobi za karantin.

Nusret Selimović. Avaz

On je rekao i kako još jedan značajan broj ljudi ne poštuje mjere samoizolacije.

- To je jedan od ključnih faktora koji može ugroziti zdravlje velikog broja naših sugrađana, uključujući i policijske službenike, ali i porodice tih osoba koje to rade. Apeliram na te ljude da budu odgovorni i savjesni, ako ni radi čega drugog, onda radi svojih porodica - rekao je Selimović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.