SARAJEVO

UNESCO i Uprava Grada Sarajeva donirali Općoj bolnici kontejner za trijažu pacijenata

U trijažnom centru bolnice radi tim od 50 doktora i medicinskih sestara/tehničara

Kontejner za trijažu pacijenata. Avaz

Avaz.ba

30.3.2020

U sklopu trijažnog centra pred Općom bolnicom „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo postavljen je i drugi kontejner koji će olakšati rad medicinskog osoblja ove zdravstvene ustanove tokom borbe protiv pandemije koronavirusa.

- Ovo rješenje je povoljnije od trijažnog šatora, kako za pacijente, tako i za osoblje bolnice i medicinsku opremu. U novim i sigurnijim uvjetima i u dvije trijažne jedinice, bit će brži protok pacijenata - kaže prim. dr. Zlatko Kravić, direktor ove zdravstvene ustanove. 


Napominje da u trijažnom centru bolnice radi tim od 50 doktora i medicinskih sestara/tehničara, koji se smjenjuju svakih 6 sati tokom 24 sata. 

Sredstva za kupovinu kontejnera je osigurao Unesco i Uprava Grada Sarajeva, a na inicijativu Milana Trivića, dogradonačelnika Sarajeva. 

- Menadžment Opće bolnice je svesrdno prihvatio ovaj prijedlog a podržali su ga i gradonačelnik i dogradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i Ivica Šarić te Siniša Šešum, šef sarajevskog ofisa Unesca. Kontejner je nabavljen i postavljen u rekordnom roku, za jedan dan - navedeno je u saopćenju. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.