KANTON SARAJEVO

Ministar Krivić: Upis prvačića od sutra do kraja aprila, elektronski dostaviti prijavu

Dokumentacija neophodna za upis u prvi razred osnovne škole dostavljat će se naknadno

Anis Krivić. Avaz

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

31.3.2020

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS i saradnji sa JU "Djeca Sarajeva" pokušava pronaći rješenje u vezi s plaćanjem vrtića za mart, rekao je resorni ministar Anis Krivić. Slično pitanje, kako je naveo, nametnut će se i za april. 

- Sasvim je jasno da ćemo o postignutom i usaglašenom stavu Ministarstva blagovremeno obavijestiti javnost - rekao je Krivić. 

Napomenuo je da se online nastava uvodi i u predškolskim ustanovama, što se očekuje već ove sedmice u  JU "Djeca Sarajeva" kako bi predškolarci stekli uvjete za upis u prvi razred. 

- Trenutno traju edukacije odgajatelja koji će realizirati nastavu u predškolskim ustanovama - rekao je ministar. 

Anis Krivić. Avaz

Kada je riječ o upisu u prve razrede osnovnih škola, Krivić je rekao da je nakon konsultacija s direktorima škola, Ministarstvo odlučilo da će upis vršiti u redovnom terminu. 

- To podrazumijeva termin od 1. do 30. aprila. Upis će se vršiti na način da će roditelji elektronski dostavljati prijavu, na način da će ispunjavati formular kojim će prijaviti djecu u prvi razred. Dokumentacija neophodna za upis u prvi razred osnovne škole dostavljat će se naknadno - rekao je Krivić, navodeći da će poziv za upis biti objavljen na stranicama škola. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.