SARAJEVO

Magoda za "Avaz": Zetra spremna za izolaciju oboljelih od koronavirusa

Održan sastanak direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović s članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem i direktorom ZOI-ja '84 Kenanom Magodom

Magoda potvrdio da je dvorana mobilna za izolaciju. Avaz

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

3.4.2020

U Sarajevu je danas održan sastanak direktorice KCUS-a, prof. dr. Sebije Izetbegović, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i direktora ZOI-ja '84 Kenana Magode na kojem se razgovaralo o uspostavljanju plana za upotrebu Olimpijske dvorane Zetra za improvizirani bolnički smještaj oboljelih od koronavirusa.

Potvrdio je ovo Magoda za "Avaz", kazavši kako Zetra, u slučaju najgoreg scenarija, treba biti spremna i mobilna za izolaciju onih koji imaju blaže simptome. 

- Danas smo pregledali dvoranu, ona podržava sve te smjernice, od stakla, medicinskog osoblja pa do svih elemenata logistike, prijevoza, odnosno transporta eventualnih zaraženih do Kliničkog centra - rekao je Magoda. 



Zetra. Avaz

Izetbegović, Džaferović i Magoda razgovorali su o eventualnoj organizaciji objekta, uspostavljanju mokrih čvorova i drugim potrebama u slučaju korištenja Zetre za improvizirani bolnički smještaj.

- ZOI je spreman tako da čekamo zeleno svjetlo Kriznog štaba i profesorice Izetbegović kako bismo krenuli u pomoć građanima Kantona Sarajevo - istaknuo je Magoda. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.