SARAJEVO Predsjedavajući Čelik naveo da će sjednica biti održana u aprilu

Skupština KS o poduzetim aktivnostima i mjerama u borbi protiv širenja virusa

Prema riječima premijera Nenadića, vrlo su važni planovi, aktivnosti i mjere koje redovno provode Vlada, Štab civilne zaštite KS i Krizni štab Ministarstva zdravstva KS

Avaz.ba
06.04.2020 12:19

Predsjedavajući Čelik naveo da će sjednica biti održana u aprilu

Foto: Arhiv

Na inicijativu predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Mirze Čelika danas je održan sastanak s premijerom Mariom Nenadićem i ministrima u Vladi KS. Tim povodom bilo je riječi o svim aktivnostima i mjerama koje su dosad poduzete u borbi protiv širenja koronavirusa.

Sva resorna ministarstva u okviru svojih nadležnosti poduzimaju maksimalne napore kako bi odgovorila na nove izazove s kojima se susreću, uz nastojanje da, prije svega, pomognu sugrađanima.

Na narednoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo prva tačka o kojoj će raspravljati zastupnici bit će Informacija o koronavirusu, uz poseban osvrt na zdravstveni, privredni i socijalni sektor, najavljeno je na današnjem sastanku.

Prema riječima premijera Nenadića, vrlo su važni planovi, aktivnosti i mjere koje redovno provode Vlada, Štab civilne zaštite KS i Krizni štab Ministarstva zdravstva KS. 

  • Predsjedavajući Čelik naveo da će sjednica biti održana u aprilu
    Predsjedavajući Čelik naveo da će sjednica biti održana u aprilu Foto: Arhiv

Predsjedavajući Čelik naveo da će sjednica biti održana u aprilu, ali s obzirom na jasne preporuke i naredbe štabova, ona će biti online.

Vrlo je bitno, kako je navedeno, da se na toj sjednici daju odgovori koji od zakonodavne i izvršne vlasti traže građani, ali i zastupnici u Skupštini KS.  

- Dogovoreno je da će se tačan termin naredne sjednice znati danas, nakon sjednice Kolegija Skupštine - saopćeno je iz Pres-službe KS.

Komentari

NA VRH