SARAJEVO

Jusko: Dok svi ne budu poštovali mjere Kriznog štaba KS, nećemo biti zadovoljni

Policijski sat prekršilo je 30 osoba i protiv njih su podnesene prijave, rekao Jusko

Jusko: Može se dogoditi da jedna osoba prenese virus na 1.000 drugih. Arhiv

Piše: A. Č. / Avaz.ba

6.4.2020

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko na pres-konferenciji rekao je da je 30 osoba prekršilo mjeru policijskog sata. Ipak, kako je rekao, zadovoljan je smanjenim brojem osoba koje krše mjere.

- Dok svi ne budu poštovali mjere Kriznog štaba KS, nećemo biti zadovoljni. Ukupno 24 osobe su prekršile samoizolaciju. U odnosu na 24. mart, kada je bio 101 prekršaj, trend pada je veliki. Sve dok ne dođemo do nule, ne možemo reći da smo zadovoljni - rekao je Jusko. 

Istaknuo je da se može dogoditi da jedna osoba prenese virus na 1.000 drugih, što se dešavalo u zemljama regiona.

- Policijski sat prekršilo je 30 osoba i protiv njih su podnesene prijave. Također, osobe koje budu više puta kršile samoizolaciju bit će prebačene u karantin, gdje je predviđeni rok boravka 28 dana, a to će odrediti zdravstvena struka - rekao je Jusko.

Jusko: Može se dogoditi da jedna osoba prenese virus na 1.000 drugih. Arhiv

- Moramo smanjiti kretanje narednih 15 dana. Molimo sugrađane da se pridržavaju mjera. Insistiramo i molimo građane da se suzdrže od okupljanja. Ovo su naredbe onima koji prave zabave iza zatvorenih vrata, imamo informaciju s terena da se to dešava, ovo mogu biti novi klasteri - rekao je Jusko na konferenciji za medije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.