SAOPĆENJE U povodu Dana policije

Ministar Jusko: Policajci su heroji današnjice

Naša je dužnost i obaveza da čuvamo sjećanje i na naše kolege koji su svoje živote dali na dužnosti i ličnim primjerom pokazali koliko je ovo težak, rizičan i opasan posao, rekao je Jusko

Avaz.ba
06.04.2020 15:24

Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, predvođena ministrom Ismirom Juskom, policijskim komesarom Nusretom Selimovićem te predsjednikom Sindikata policije Kantona Sarajevo Sadikom Ećom, povodom Dana policije, odala je dužnu počast i položila cvijeće na mezarja i spomen-obilježja. 

Delagacija je položila cvijeće u spomen-sobi zgrade MUP-a KS, ispred Vječne vatre, na Šehidskom mezarju Kovači i mezaru prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića, na Spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992 - 1995. godine, spomen-obilježju ubijenim policajcima u Velikom parku i Spomen-sobi u MUP-u FBiH. 

Cvijeće je položeno na spomen-obilježja policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo koji su, vršeći svoju dužnost, izgubili živote: Muhidina Pivodića, Davora Vujinovića i Adisa Šehovića, kao i na mezare Mahmuta Trake i Elvedina Madeška.

  • S današnjeg obilježavanja
    S današnjeg obilježavanja Foto: MUP KS

- Dan policije obilježavamo ove godine u iznimnim okolnostima, u kojima policijski službenici ponovo, kao i bezbroj puta do sada, iskazuju odlučnost i spremnost da i u najtežim vremenima savjesno služe svim građanima Kantona Sarajevo - rekao je Jusko te dodao:

- Zbog toga je naša dužnost i obaveza da čuvamo sjećanje i na naše kolege koji su svoje živote dali na dužnosti i ličnim primjerom pokazali koliko je ovo težak, rizičan i opasan posao. Zato nećemo pretjerati ako kažemo da su svi policijski službenici koji svoj posao obavljaju u ovako teškim vremenima, istinski heroji današnjice. Meni je izuzetna čast i privilegija što sam na čelu ovog ministarstva u ovim vremenima, rame uz rame sa svojim kolegicama i kolegama, i što svi zajedno dajemo maksimalan doprinos u borbi s ovom krizom.

Komentari

NA VRH