SARAJEVO

Glamoč: Na biroe se prijavilo 2.075 građana

Vrlo brzo će se početi s realizacijom kratkoročnih mjera prema turističkim djelatnicima, rekao je Jeličić

Glamoč: 18 osoba napustilo Dom na Bjelavama. Arhiv

Piše: A. Č. / Avaz.ba

14.4.2020

Ministrica komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo i članica Kriznog štaba KS Nihada Glamoč rekla je da je u posljednja 24 sata policija KS izdala 15 naloga o kršenju samoizolacije i 25 za kršenje policijskog sata. 

- Na biroe se prijavilo ukupno 2.075 građana. Također, u Studentskom domu na Bjelavama nalazilo se 130 osoba u samoizolaciji, a danas ih je 18 dobilo rješenje da izolaciju mogu nastaviti u kući. Imamo i sedam osoba koje su u prinudnoj izolaciji - rekla je Glamoč.

Dodala je da komunalna preduzeća rade u punom kapacitetu i bez problema.  

Ministar privrede KS Draško Jeličić rekao je da se provode kratkoročne mjere i da na tome radi cijeli tim.

- Posebno je potrebno obratiti pažnju na popunjavanje formulara. Često nam se građani žale da se niko ne javlja na dežurni telefon. To nije tačno, samo su linije preopterećene. Vrlo brzo će se početi s realizacijom kratkoročnih mjera prema turističkim djelatnicima. Daljnje mjere koje se provede, odnose se na srednjoročne mjere, i to radimo u koordinaciji i s višim i s nižim nivoima vlasti. Teško je u privredi, koja je porušena, uspostaviti mjere koje daju brze rezultate. Već smo završili neka rasterećenja privrednika - rekao je Jeličić. 

Dodao je da se donatorski fon puni najviše iz sredstava privrednika, onih koji su vidjeli da imaju priliku pomoći onima kojima je pomoć potrebna. 

- Na raspolaganju će biti i 330 miliona eura od MMF-a - dodao je Jeličić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.