SAOPĆENJE

Grupa bh. državljana puštena iz karantina u Studentskom domu Bjelave

Naša je zadaća bila da im osiguramo normalne uvjete za boravak i mi smo uspjeli i više od toga, kazao je Nenadić

Nenadić danas s bh. državljanima koji su boravili u karantinu. Agencije

Piše: Avaz.ba

14.4.2020

Grupa od 18 bh. državljana koji su se 27. marta vratili iz Italije, napustila je danas karantin u Studentskom domu Bjelave, u kojem su boravili prema rješenju Federalnog ministarstva zdravstva. Iako je prema propisima trajanje karantina 28 dana, premijer KS Mario Nenadić ističe da su nadležne epidemiološke službe dobile odgovor od Svjetske zdravstvene organizacije da, u slučaju koronavirusa, osobe mogu nakon 14 dana napustiti karantin.

- Naša je zadaća bila da im osiguramo normalne uvjete za boravak i mi smo uspjeli i više od toga. Drago mi je da smo već došli u priliku da neki od naših sugrađana napuštaju karantin - rekao je premijer Nenadić, koji je danas, zajedno sa komandanticom Štaba civilne zaštite KS Nihadom Glamoč i načelnikom Štaba Jasminom Terovićem, posjetio Studentski dom na Bjelavama.

Adair Šetkić i Amar Balić, koji su dobili rješenje o izlasku iz karantina, pohvalili su uvjete boravka i osoblje doma. Kako kažu, smještaj je bio iznad očekivanja, a na raspolaganju su im bili kvalitetni obroci, internet, TV, grijanje…

Nakon današnjeg otpusta, u karantinu na Bjelavama boravi 114. bh. državljana, dok se u objektu za prinudnu izolaciju nalazi sedam osoba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.