DETALJI AKCIJE

Jusko pojasnio šta se jučer dešavalo u Sarajevu

Nakon što je prijavljen slučaj, policija ga je locirala za manje od 40 minuta, rekao Jusko

Jusko: Pohvala kolegama. Printscreen

Piše: A. Č. / Avaz.ba

17.4.2020

Ministar unutrašnjih poslova Ismir Jusko na današnjoj pres-konferenciji Kriznog štaba KS pojasnio je šta se jučer dešavalo u Sarajevu kada je u pitanju bježanje pacijenta iz izolatorija na Podhrastovima.

- Bilo je dosta posla. Javnost je upoznata sa slučajem jučerašnje akcije policije kada je u pitanju uposlenik Evropske delegacije koji je pobjegao iz izolatorija. Nakon što je prijavljen slučaj, policija ga je locirala za manje od 40 minuta. Osobu su držali pod kontrolom i krenuli su da ga vrate na Podhrastove. Međutim, tokom transporta, osoba je iskoristila moment zaustavljanja i istrčala je iz vozila. Kolege koje su bile u pratnji imale su tzv. skafandere u kojima je otežano kretanje, ali smo imali plan B. U pratnji su bile i kolege koje su imale samo zaštitnu opremu u vidu rukavica, maske i vizira, koje su ga savladale. Čestitam kolegama koji su učestvovali u ovoj akciji znajući da je osoba zaražena koronavirusom. Cilj je bio da ne ode u grad i ne ostvari kontakt s građanima KS - rekao je Jusko.


Jusko: Pohvala kolegama. Printscreen

Dodao je da su svoj doprinos dali i uposlenici Delegacije EU. Poručio je da, bez obzira na to o kome se radilo i gdje je osoba zaposlena, ako predstavlja prijetnju za život i zdravlje građana KS i BiH, bit će tretirana isto kao i svaka druga osoba. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.