SARAJEVO

Online sjednica Skupštine KS održat će se 23. aprila

Zastupnici će odlučiti na koji će se način provesti Program obilježavanja Dana Kantona Sarajevo od 2. do 9. maja

Najavljena online sjednica. Vlada KS

Piše: Avaz.ba

17.4.2020

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo potvrdio je danas da će se redovno zasjedanje Skupštine održati u četvrtak, 23. aprila 2020. godine.  

Zastupnici će odlučiti na koji će se način provesti Program obilježavanja Dana Kantona Sarajevo od 2. do 9. maja. 

Izvještaje o poduzetim aktivnostima po resorima u vezi sa provođenjem mjera radi sprečavanja širenja koronavirusa podnijet će predstavnici Vlade Kantona Sarajevo i Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo, a pred zastupnicima će se naći i Informacija o ublažavanju posljedica pandemije koronavirusa na privredu u Kantonu Sarajevo sa prijedlogom mjera. 

Zastupnici Skupštine KS razmatrat će Prijedlog odluka o dodjeli javnih priznanja Kantona Sarajevo, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za potpisivanje ugovora o kupoprodaji nekretnina u skladu s članom 23. Zakona o eksproprijaciji FBiH radi gradnje saobraćajnice Prve transverzale, dionica Kranjčevićeva - Bare - Hoton, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za zaključivanje Ugovora o prijenosu prava vlasništva i posjeda na nekretninama između Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo sa jedne strane i KJKP "Pokop" d.o.o. Sarajevo s druge strane bez naknade te Prijedlog Programa rada SKS za 2020. godinu.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.