REAKCIJE

Čelik objasnio zašto plaketu Kantona Sarajevo treba da dobije Željko Komšić

Čelik je kazao da odbacuje maliciozne pokušaje da se dovedu u pitanje istinski motivi koji stoje iza odluke Skupštine Kantona Sarajevo da dodijeli plaketu KS članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću

Čelik: Odbacio maliciozne pokušaje da sevedu u pitanje istinski motivi. Arhiv

Piše: Avaz.ba

23.4.2020

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik je, reagirajući na kritike tokom današnje sjednice Skupštine, obrazložio prijedlog za dodjeljivanje plakete Kantona Sarajevo članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću.

Čelik je kazao da odbacuje maliciozne pokušaje da se dovedu u pitanje istinski motivi koji stoje iza odluke Skupštine Kantona Sarajevo da dodijeli plaketu KS članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću.

- Iza odluke Skupštine KS, kao i iza mog ličnog stava, stoji osjećaj dubokog poštovanja prema članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću. Glavni i jedini razlozi za dodjelu plakete jeste uvažavanje zasluga gospodina Komšića u odbrani države Bosne i Hercegovine.  Istina je da sam isprovociran izjavom zastupnika SDP-a Igora Stojanovića spomenuo Komšićevo napuštanje SDP-a, želeći da skrenem pažnju prije svega da sam SDP očigledno više nije u stanju da privlači iskrene i istinske patriote - rekao je Čelik. 

Istakao je da to ni u kojem slučaju nije razlog za dodjelu ove plakete, kao što su pojedinci iz opozicije pokušali predstaviti. 

- Takvo njihovo ponašanje ukazuje na njihov osjećaj nepoštovanja prema članu Predsjedništva BiH. Isto važi i za konstataciju Stojanovića da su trebali zastupnici DF-a predložiti Komšića za plaketu. Mislim da pitanja koja se tiču poštivanja zasluga u odbrani države trebaju nadići stranačke podjele, a pojedinci iz opozicije očigledno ne razumiju važnost države - kazao je Čelik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.