U PROTEKLA 24 SATA

U Kantonu Sarajevo nema novooboljelih, bez posla ostalo 5.000 osoba

Tokom protekla 24 sata evidentirana tri slučaja kršenja mjere samoizolacije

Krizni štab KS. Vlada KS

Avaz.ba

29.4.2020

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, tokom protekla 24 sata u Kantonu Sarajevo obavljeno je 118 laboratorijskih testiranja na prisustvo koronavirusa. Nije bilo novih potvrđenih slučajeva infekcije ovim virusom, dok su tri osobe retestirane. Ukupan broj oboljelih od zarazne bolesti Covid-19 u Kantonu Sarajevo iznosi 105. 

Trenutno je hospitalizirano osam pacijenata. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici se nalaze tri osobe, a u izolatoriju KCUS-a pet. Nema pacijenata na respiratorima. Jučer je evidentiran oporavak četiri osobe, čime ukupan broj oporavljenih u Kantonu iznosi 49. Smrtnih ishoda jučer nije bilo - podaci su iz biltena Zavoda. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova KS tokom protekla 24 sata evidentiralo je tri slučaja kršenja mjere samoizolacije, a u prinudnoj izolaciji nalaze se dvije osobe.

Na evidenciju Službe za zapošljavanje KS jučer su se prijavile 174 osobe, tako da ukupan broj novoprijavljenih, od proglašenja stanja nesreće 18. marta 2020. godine, iznosi 5.000.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.