SARAJEVO Online zasjedanje

Rebalans budžeta KS na hitnoj sjednici Skupštine u četvrtak

Na dnevnom redu i Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama

Fena
04.05.2020 17:44

Online sjednica Skupštine KS

Foto: Avaz

Hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, na kojoj će po hitnoj proceduri razmatrati Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama budžeta KS za 2020. godinu, kao i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o izvršavanju budžeta za ovu godinu, održat će se u četvrtak, 7. maja.

Na toj sjednici po hitnoj proceduri razmatrat će se i Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u Kantonu Sarajevo. Tako je odlučio Kolegij Skupštine KS nakon što je Vlada KS danas utvrdila navedene prijedloge.  

Sjednica će se održati online, a emitirat će se uživo u programu TVSA. Kolegij Skupštine utvrdio je, također, dnevni red 25. radne sjednica Skupštine, koja će se održati 18. maja ove godine.  

  • Online sjednica Skupštine KS
    Online sjednica Skupštine KS Foto: Avaz

Na dnevnom redu te sjednice naći će se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja BiH te prijedlozi odluka o imenovanju dva zamjenika pravobranioca Pravobranilaštva KS.

Na sjednici će se razmatrati i Srednjoročni plan i program održavanja, zaštite, rekonstrukcije i gradnje javnih puteva na području KS za period od 1. januara 2020. godine do 31. decembra 2023. godine.

Tačke dnevnog reda su i izvještaji o radu Kantonalne uprave civilne zaštite KS, Kantonalnog tužilaštva, kao i Odbora za žalbe javnosti za 2019. godinu, te Izvještaj o radu Nezavisnog odbora za period septembar 2019 - februar 2020. godine.

Bit će razmatrani i izvještaji o poslovanju za 2018. godinu JP "Televizija Kantona Sarajevo", kao i kantonalnih javnih komunalnih preduzeća "Rad", "Sarajevogas", "Toplane", "Park", "Pokop", "Vodovod i kanalizacija" i "Tržnice-pijace". 

Skupština će, također, razmatrati izvještaje o radu sedam kantonalnih javnih ustanova u oblasti socijalne zaštite za prethodnu godinu, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

Komentari

NA VRH