GODIŠNJICA

Nenadić: Ne zaboraviti naše male heroje

Obilježavanje ovog dana bit će obavljeno u skladu s propisanim mjerama

Odata počast ubijenoj djeci grada Sarajeva. Kanton Sarajevo

Avaz.ba

5.5.2020

Delegacija Kantona Sarajevo predvođena premijerom Mariom Nenadićem položila je danas cvijeće na Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995.

- Tu smo kod spomenika ubijenoj djeci da se prisjetimo, da ne zaboravimo i da jednostavno odamo počast tim našim malim herojima. Ovo je tužno, baš tužno - rekao je premijer Nenadić.

Cvijeće su istim povodom položili i članovi Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, u ime člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića savjetnik Amel Suljović, potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović, delegacija Grada Sarajeva predvođena gradonačelnikom Abdulahom Skakom te predstavnici Unije civilnih žrtava rata Kantona Sarajevo. 

Odata počast ubijenoj djeci grada Sarajeva. Kanton Sarajevo

Podsjećamo da je Vlada Kantona Sarajevo 5. septembra 2019. godine donijela odluku da će se 5. maj obilježavati kao Dan sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva.

U vrijeme kada se ova odluka donosila planirano je da se ovaj datum obilježi prigodnim manifestacijama na Spomen-obilježju ubijenoj djeci Sarajeva i historijskim satom u svim osnovnim i srednjim škola Kantona Sarajevo.

S obzirom na to da je i danas na snazi Odluka Vlade Kantona Sarajevo o proglašenju stanja prirodne i druge nesreće, zbog opasnosti od širenja zarazne bolesti uzrokovane koronavirusom (Covid-19), obilježavanje ovog tužnog dana upriličeno je u skladu s propisanim mjerama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.