OPĆINA CENTAR

Obdanište „Razigrani dani“ koristit će oko 80 mališana

Ministar Krivić je rekao da je sretan što svjedoči otvaranju vrtića koji će koristiti oko 80 mališana, što će uveliko pomoći zajednici i umanjiti listu čekanja na upis, te dodao da djeca predstavljaju stub društva

Piše: Avaz.ba

7.5.2020

S današnjeg otvorenja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+10

Povodom obilježavanja Dana Općine Centar danas je načelnik Nedžad Ajnadžić je zajedno sa predsjedavajućom Karolinom Karačić, dopredsjedavajućim Sulejmanom Haljevcem, ministrom za obrazovanje, nauku i mlade KS Anisom Krivićem i v.d. direktoricom JU „Djeca Sarajeva“ Amelom Buljubašić ozvaničio završetak izgradnje objekta u Ulici Patriotske lige u kojem će biti smješteni obdanište „Razigrani dani“ i Centar za zdravo starenje.

Ovaj višemilionski projekt zajedničkim sredstvima finansirali su Općina Centar i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. 

Načelnik Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo zbog okončanja radova na izgradnji objekta, a nakon višegodišnjih zahtjeva građana sa područje Mjesne zajednice „Koševo II“.

- Danas smo izuzetno sretni i zadovoljni zbog okončanja radova na izgradnji objekta u kojem će biti smješteni obdanište „Razigrani dani“ i Centar za zdravo starenje. Ovo je jedan od projekata koji se nalazi visoko na listi prioriteta ove lokalne zajednice. Općina Centar je do sada izdvojila 2,3 miliona KM za izgradnju objekta obdaništa, a Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo izdvojilo je oko milion maraka - kazao je Ajnadžić.

Ministar Krivić je rekao da je sretan što svjedoči otvaranju vrtića koji će koristiti oko 80 mališana, što će uveliko pomoći zajednici i umanjiti listu čekanja na upis, te dodao da djeca predstavljaju stub društva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.