GRAS

Kuponi od marta važit će do kraja avgusta za učenike, studente i penzionere

U vozilima će biti redari koji će održavati red kako bi se ispoštovale preventivne mjere zaštite putnika i osoblja

Prva vozila kreću u 6 sati. Avaz

Piše: S. Mujić / Avaz.ba

14.5.2020

Od sutra, 15. maja u Sarajevu se, osim tramvajskog, redovno uspostavlja i trolejbuski i autobuski saobraćaj. Kako je za "Avaz" potvrdio Senad Mujagić, šef autobuskog saobraćaja GRAS-a, zasad će se raditi po nedjeljnom redu vožnje.

- Pratiti će se situacija na terenu i ukoliko dođe do priliva putnika izvršit će se korekcije postojećeg reda vožnje. Ulaz će biti prvenstveno na prva vrata, u vozilo neće biti moguće ući ukoliko se ne posjeduje zaštitna maska, preporučuju se i rukavice, ali nisu obavezne. Sjedišta koja se mogu koristiti će biti označena, kao i ona koja se ne mogu koristiti - rekao je Mujagić. 


Redari će u trolejbusima biti konstantno. Avaz

Iz GRAS-a su pozvali putnike da prate i poštuju upute koje će biti istaknute na vozilima, kao i upute redara. Kada je riječ o kartama, napomenuli su da svi kuponi od marta važe do kraja maja, a nakon toga će biti moguće zamijeniti kupone. 

- Kategorije putnika đaci, studenti i penzioneri sa već postojećim martovskim kuponom od ove godine maju pravo na besplatan prijevoz za juni, juli i avgust ove godine. Ostali građani karte će moće kupiti kod vozača ili na ovlaštenim prodajnim mjestima - rekao Mujagić. 

U vozilima će biti redari koji će održavati red kako bi se ispoštovale preventivne mjere zaštite putnika i osoblja. U autobuse će redari povremeno ulaziti, a trolejbusima i tramvajima bit će konstantno u vozilima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.