SARAJEVO

"Centrotrans" od sutra na ulicama, ovo su pravila u prijevozu

Na ulazima u autobuse postavljeni su dozatori s dezinfekcijskim sredstvima

Od sutra saobraćaju ulicama Sarajeva. Arhiv

Piše: A. Č. / Avaz.ba

14.5.2020

Kompanija "Centrotrans" će od petka, 15. maja 2020. godine, nakon skoro dva mjeseca, ponovno uspostaviti javni gradski prijevoz.

Iz "Centrotransa" navode da su, s obzirom na navedenu situaciju, već poduzete mjere kojima je cilj da se zaštite putnici, ali i uposlenici ''Centrotransa''.

Tako je, na većini gradskih autobusa gdje je veći promet putnika ugrađena adekvatna zaštita voznog osoblja, na ulaze u autobuse postavljeni su dozatori sa dezinfekcijskim sredstvima, a napravljen je i poseban plan čišćenja i dezinfekcije svih vozila tokom dana.

Kako su naveli, pored svega navedenog, bit će primjenjivanje odluke Federalnog štaba civilne zaštite, te će svi putnici i vozno osoblje morati nositi ličnu zaštitnu opremu, u autobusima je obavezan fizički razmak, a putnici će sjediti na svakom drugom sjedištu što će biti i jasno obilježeno.

Od sutra saobraćaju ulicama Sarajeva. Arhiv

Na ulazu u autobuse bit će postavljene obavijesti o higijenskim mjerama i ograničenjima, a kako bi sve funkcionisalo na najbolji mogući način u većini vozila bit će angažovani kondukteri koji će voditi računa o pridržavanju mjera.

- Posebno preporučujemo putnicima da u cilju što manjeg kontakta koriste mogućnost plaćanja putem elektronskih kartica, kao i dopune istih, a više informacija putnici mogu dobiti putem besplatne CentroCard mobilne aplikacije - saopćeno je iz "Centrotransa".

Rad javnog linijskog prijevoza putnika će se organizovati postupno u fazama, a sve u skladu sa epidemiološkom situacijom. U prvoj fazi prijevoz će biti reduciran i prilagođen trenutnim uslovima, što znači da će biti pokrivene sve gradske linije na kojima saobraća "Centrotrans", ali u smanjenom kapacitetu. 

Prateći povoljnu epidemiološku situaciju povećavat će se i broj polazaka odnosno broj angažovanih autobusa.

- Upravo iz tog razloga apelujemo na sve građane da se pridržavaju propisanih mjera - ističu iz Centrotransa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.