ZVANIČNO Krizni štab KS zadužio Ministarstvo obrazovanja

Otvaraju se vrtići u Sarajevu

Dozvoljeni i privatnih i javni skupovi u zatvorenom prostoru za više od 20 osoba

A. Č. / Avaz.ba

Vrtići ponovo otvaraju vrata za najmlađe

Foto: Ilustracija


Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici donio Zaključak kojim se zadužuje Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo da donese naredbu o početku rada predškolskih i ustanova za obrazovanje odraslih, kao i autoškola na području Kantona Sarajevo, uz obavezno poštivanje Preporuka Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Također, na sjednici je donesen i Zaključak o raspodjeli zaštitne medicinske opreme i sredstva, koje su Federalna i Kantonalna uprava civilne zaštite stavili na raspolaganje Štabu.  

Navedenim zaključcima, obavezuje se Kantonalna uprava civilne zaštite KS da u narednom periodu izvrši podjelu zaštitne medicinske opreme i dezinfekcijskih sredstava zdravstvenim, socijalnim i drugim javnim ustanovama, općinskim službama civilne zaštite s područja Kantona i drugim subjektima od značaja za zaštitu i spašavanje.

  • Počinju s radom i autoškole na području Kantona Sarajevo

    Počinju s radom i autoškole na području Kantona Sarajevo

    Foto: Ilustracija


Štab je na ovoj sjednici donio i Naredbu kojom su van snage stavljene naredbe od 29. marta i 03. aprila 2020. godine, a kojim je bilo zabranjeno održavanje svih privatnih i javnih skupova u zatvorenom prostoru za više od 20 osoba. Od zabrane je bilo izuzeto održavanje sjednica Zastupničkog i Doma naroda Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine, kao i sjednica Zastupničkog i Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. 

Na sjednici je Štab analizirao trenutno stanje na području Kantona Sarajevo uzrokovano koronavirusom, kao i mjere i aktivnosti koje su preduzete od strana Štaba i svih kantonalnih organa uprave, ustanova, institucija i općinskih štabova civilne zaštite na provođenju preventivnih mjera zaštite od širenja koronavirusa, kao i na provođenju naredbi Federalnog štaba civilne zaštite.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na