PRENOSIMO

Tramvajska stajališta od 4,6 miliona KM: Fortina vlada dala posao "BS Telecomu"

Unosan posao na izgradnji tramvajskih stajališta osigurao bivši već ministar saobraćaja KS Adnan Šteta

Stajalište na Otoci. Vijesti.ba

Avaz.ba / Vijesti.ba

17.5.2020

Ovako u nedelju 17. maja izgleda tramvajsko stajalište na Otoci: stajalište, koje su građani Kantona Sarajevo platili preko 4,6 miliona KM!

Upravo ovaj iznos je Vlada Kantona Sarajevo predvođena Edinom Forto isplatila konzorciju okupljenom oko "BS Telecoma", preduzeća koje mediji dovode u direktnu vezu sa kadrovima SDP-a.

Unosan posao na izgradnji tramvajskih stajališta njima je osigurao njegov stranački kolega, bivši već ministar saobraćaja KS Adnan Šteta, pišu Vijesti.ba.


Faksimil Informacije o utrošku sredstava. Vijesti.ba

Faksimil Informacije o utrošku sredstava. Vijesti.ba

Iz Budžeta KS za 2019. godinu konzorciju je isplaćeno tačno 4.611.287,77 KM i to u dvije rate. Zanjimljivo je da je prva isplaćena 31. decembra 2019., a druga 20. januara 2020., dakle u trenucima kad je postalo jasno da će Vlada Edina Forte biti smijenjena. Isplata od 20. januara (preko 2,5 miliona KM) poklopila se sa potpsivanjem sporazuma između „četvorke“ i koalicije SDA-SBB-DF koji je i formalno trasirao put smijeni Forte.

Podsjećamo da zbog „afere pečat“ i NiP-ovih manipulacija sa poslovnikom Skupština KS se sve do 20. januara nalazila u potpunoj blokadi. Stoga, postavlja se logično pitanje: da li su opstrukcije prilikom imenovanja Mirze Čelika na mjesto predsjedavajućeg bile zapravo „kupovanje vremena“ da se iz budžeta stignu „namiti“ pojedine firme?

Odgovori na ovo i niz drugih pitanja trebali bi biti poznati sutra kad će Informaciju o utrošku sredstava za projekat izgradnje tramvajskih stajališta razmatrati Skupština Kantona Sarajevo, pišu Vijesti.ba. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.