SARAJEVO Na terenu konstatirano da su odvodi uz novi kružni tok ispravni i u funkciji

Hitnom intervencijom Civilne zaštite očišćeni slivnici na novom kružnom toku na Pofalićima

Očišćene rešetke i saprni slivnici na saobraćajnici od nanosa, čime se voda odmah povukla

Avaz.ba
20.05.2020 13:22

Uslijed obilnih padavina, nevremena i jakih udara vjetra u ulici Put života na dijelu saobraćajnice u neposrednoj blizini novoigrađenog kružnog toka u sarajevskom naselju Pofalići došlo je do nanosa lišća, granja, blata i smeća na dva slivnika (rešetke), što je prouzrokovalo površinsko začepljenje istih i zadržavanje određene količine vode na saobraćajnici. 

- Održavanje ove kantonalne saobraćajnice u nadležnosti je Direkcije za ceste KS koja ima potpisan Ugovor sa KJKP „Rad“ o redovnoj ophodnji saobraćajnica. Budući da u ovom slučaju nadležne službe nisu intervenisale na vrijeme na ovom lokalitetu, pripadnici Civilne zaštite Općine Novo Sarajevo odmah su izašli na teren, te su hitnom intervencijom očistili rešetke i saprali saobraćajnicu od nanosa, čime se voda odmah povukla - saopćeno je iz Općine Centar.

Na terenu je konstatirano da su odvodi uz novi kružni tok ispravni i u funkciji, te da u slučaju vremenskih nepogoda izazvanih obilnim padavinama i vjetrom na vrijeme treba intervenisati nadležna ophodnja puta, kako ne bi došlo da ovakvih neželjenih pojava u saobraćaju.

Komentari

NA VRH