SARAJEVO Nastavak online sjednice

Skupština KS razmatra Izvještaj o finansijskom poslovanju Službe za zapošljavanje

Zastupnici će razmatrati i Izvještaj o izvršenju finansijskog plana prihoda i izdataka Javne ustanove Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo za 2019. godinu

A. Č. / Avaz.ba
21.05.2020 10:11

Online sjednici prisustvuje 29 zastupnika

Foto: Printscreen

U toku je nastavak online sjednice Skupštine Kantona Sarajevo. 

Online sjednici prisustvuje 29 zastupnika. Zastupnici trenutno razmatraju Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Javne ustanove Služba za zapošljavanje KS za 2019. godinu.

Zastupnici će razmatrati i Izvještaj o izvršenju finansijskog plana prihoda i izdataka Javne ustanove Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo za 2019. godinu, kao i informaciju o utrošku sredstava za projekat Izgradnja i opremanje tramvajskih stajališta za kontrolisanu naplatu karata i uvođenje elektronskog sistema naplate.

Na dnevnom redu je Informacija uloga Direkcije za robne rezerve Kantona Sarajevo tokom pandemije izazvane COVID-19 virusom, Informacija o potpisivanju ugovora između KJP ZOI ‘84 OCS d.o.o. Sarajevo i firme Domo Art d.o.o. o iznajmljivanju restorana Benetton na Bjelašnici te Informacija o uplati sredstava iz Budžeta Kantona Sarajevo web portalu Sarajevska sehara.ba. 
  • Sjednica se održava online
    Sjednica se održava online Foto: Printscreen

Na sjednici koja je počela prije dva dana razmatran je Izvještaj o radu Nezavisnog odbora za izbor i imenovanje policijskog komesara za period septembar 2019. godine – februar 2020. godine. Zastupnicima je izvještaj podnio član ovog odbora Miroslav Kružik.

Nakon više postavljenih pitanja, datih odgovora i većeg broja rasprava, ponovljenih glasanja i izražavanja sumnji u glasanja, ovaj izvještaj je dobio potrebnu zastupničku podršku, čime je i usvojen.

Zastupnici su u posebnom izjašnjavanju o zaključku zastupnice Jasmine Biščević Tokić podržali smjenu predsjednika i članova ovog odbora.

Odmah nakon toga, i inicijativa zastupnika Elvedina Okerića za utvrđivanje odgovornosti i smjene dijela članova ovog tijela, a koji nisu radili u skladu sa propisanom legislativom iz ove oblasti, također je dobila potrebnu zastupničku podršku.

Na istoj sjednici razmatrani su i izvještaj o poslovanju sedam kantonalnih javnih ustanova iz oblasti socijalne zaštite za prošlu godinu, i to: „Gerontološkog centra“, „Terapijske zajednica - Kampus Kantona Sarajevo“, „Porodičnog savjetovališta“, „Doma za djecu bez roditeljskog staranja“, „Kantonalnog centra za socijalni rad“, „Odgojnog centra Kantona Sarajevo“ i „Doma za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba“. 

Niti jedan od ovih sedam izvještaja zastupnici Skupštine KS nisu usvojili.

Komentari

NA VRH