SKUPŠTINA KS Zastupnici primili k znanju informaciju o ulozi Direkcije za robne rezerve tokom pandemije

Pekić pravdala kupovinu robe od kolega iz SDP-a i Naše stranke

Jednoglasno usvojena zastupničke inicijativa Zvonka Marića da se penzionerima podijele maske i rukavice

Avaz.ba
21.05.2020 16:53

Pekić: Tvrdi da zloupotreba nije bilo

Foto: Printscreen

Zastupnici Skupštine KS primili su k znanju informaciju o ulozi Direkcije za robne rezerve Kantona Sarajevo tokom pandemije izazvane (COVID-19) virusom. Također jednoglasno je usvojena zastupničke inicijativa Zvonka Marića da se penzionerima podijele maske i rukavice.

- Budući da je u ovim kriznim vremenima najviše pogođebna populacija penzionera mislim da je naša obaveza kao zastupnika Skupštine KS da pokrenem inicijativu kako bi se iznašle metode da ovoj ugorenoj populaciji podijeli zaštitna oprema u vidu maski i rukavica iz prostog razloga što nisu u finansijskim mogućnostima da ih nabave. Na temelju spiskova penzionera u Ks mogu se podijeliti na profesionalan način. Vapaj umirovljenika malo ko čuje, a oni na razne načine ukazuju na svoje potrebe, ali ih niko ne čuje - naveo je Marić.

Jelena Pekić (SDP), direktorica Direkcije za robne rezerve Kantona Sarajevo, na današnjoj sjednici je rekla da su sve nabavke koje su spominjane u javnosti u proceduri razmatranja kod Ureda za borbu protiv korupcije Kantona Sarajevo. Prema njenom mišljenju, zloupotreba nije bilo. 

  • Pekić: Tvrdi da zloupotreba nije bilo
    Pekić: Tvrdi da zloupotreba nije bilo Foto: Printscreen

U vezi s nabavkom maski koje je Direkcija kupila od firme "Kismet", a koja je u vlasništvu SDP-ovog zastupnika Alena Karića u Skupštini Tuzlanskog kantona.

- Kupljene su po realnim tržišnim cijenama za kvalitet koji se tražio za te maske. Radi o višekratnim pamučnim maskama. Dobavljača smo izabrali na bazi kriterija ekonomski najpovoljnije ponude gdje je presudnu ulogu imao kvalitet i rok isporuke - kaže Pekić.

Zastupnik Zvonko Marić pitao je Pekić zbog čega je Agencija za javne nabavke podnijela krivičnu prijavu protiv nje, odnosno Direkcije.

- Krivična prijava još uvijek nije došla do nas. Kada dobijemo krivičnu prijavu voljela bih da se uzme u razmatranje cijelo poslovanje. Smatramo da nije napravljenonikakvo krivično djelo - rekla je Pikić.

I drugi zastupnici su postavljali pitanja u vezi sa nabavkama, ali i drugim pitanjima vezanim za Direkciju.

Komentari

NA VRH