SARAJEVO

Nenadić i Fild: Najavljena podrška KS u jačanju njenih institucija

Zajednička je ocjena da se stiču uvjeti za nastavak organizovanja sastanaka Kantona Sarajevo sa zainteresiranim akreditiranim ambasadama u BiH

Online sastanak Nenadića i Filda. Vlada KS

Avaz.ba

1.6.2020

Na danas održanom online sastanku premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića i ambasadora Velike Britanije u BiH Metjua Filda (Matthew Field) izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog dobre saradnje koju je ova Ambasada uspostavila sa novoformiranom vlasti u Kantonu Sarajevo.

Premijer Nenadić je upoznao ambasadora o trenutnoj situaciju u Kantonu, o mjerama koje je KS poduzeo u borbi protiv pandemije koronavirusa. Ambasador je upoznat i o provedenim procesima javnih nabavki kao i o aktivnostima koje Vlada Kantona Sarajevo trenutno realizira na unapređenju projekata javnih radova te projekata podržanih međunarodnim i domaćim sredstvima kao i o implementaciji budžetskih i kreditnih sredstava za spomenute namjene.

- Trenutno nam je važna implementacija studije o restruktuiranju javnih preduzeća o čemu će narednih dana biti više riječi - istakao je Nenadić.

Premijer Mario Nenadić. Vlada KS

Zajednička je ocjena da se stiču uvjeti za nastavak organizovanja sastanaka Kantona Sarajevo sa zainteresiranim akreditiranim ambasadama u BiH po pitanju zajedničke realizacije određenih projekata.

Na sastanku se govorilo i o zaštiti okoliša, javnim radova, implementaciji kreditnih sredstava u velikim projektima komunalne privrede i saobraćaja.

Ambasador Fild je ovom prilikom najavio podršku Kantonu Sarajevo i u procesima restruktuiranja javnih kompanija, te podršku jačanju institucija Kantona Sarajevo u njihovim redovnim aktivnostima.

Ambasador Fild i premijer Nenadić ocijenili su kako je odlična saradnja između Ambasade Velike Britanije u BiH i Kantona Sarajevo koja će rezultirati značajnim pozitivnim promjenama za građane Kantona Sarajevo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.