PODRŠKA

Služba za zapošljavanje KS podržala ministra Radončića: Vjerujemo u Vaše riječi

Kako obrazložiti javnosti i porodici da smo sankcionisani jer smo prijavljivali kriminal, upitali su u svom saopćenju podrške

Oštećen budžet za 5,5 miliona KM. Avaz

Avaz.ba

1.6.2020

Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo podržala je ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića, u njegovoj izjavi u kojoj navodi da je „nedopustivo ako neko misli da jedan eklantantan kriminal gdje je neko pokrao i uništio 10,5 miliona KM na bazi političke političke vike“, kao i to da se treba istražiti kriminal koji se dešava posebno u emotivnim trenucima i kategorijama i to bez političkih pritisaka. 

- Identičan je slučaj u JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo, gdje je zbog nezakonitosti koje smo zatekli i prijavili oštećen budžet za 5,5 miliona KM sredstava koja su trebala biti usmjerena ka nezaposlenim osobama. Također, smatramo da je nedopustivo i neodgovorno da se jedan eklatantan kriminal kao i osobe s imenom i prezimenom koje su oštetile Službu za zapošljavanje za navedeni iznos, ostanu nesankcionirane i da se iste ne istraže, jer ne smiju pobijediti elementi koji su destruktivni po naše društvo i naš put ka Evropskoj uniji - stoji u saopćenju. 


Radončić:. Avaz

- Ujedno, Vaše procjene u slučaju Tadić poštujemo, ali isto tako molimo Vas da zaštitite i ostale ljude koji govore o kriminalu i prijavljuju ga. Kako obrazložiti javnosti i porodici da smo sankcionisani jer smo prijavljivali kriminal, a zanemareni su rezultati i naša uloga u projektima koji su se vodili ka zapošljavanju i usmjeravanju svih sredstava isključivo na nezaposlene osobe - stoji u saopćenju. 

Još jednom su istakli podršku ministru Radončiću te naveli kako vjeruju u njegove riječi, "kao i to da će ustrajati na ovom svom principijelnom stavu i u ovom slučaju" . 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.