SARAJEVO Šta se dešavalo na sjednici Općinskog vijeća Novo Sarajevo

Rovčanin: Što prije izvršiti eksproprijaciju radi nastavka izgradnje Prve transverzale

Nije mi dopušteno da predložim tačku dnevnog reda, kazao je dopredsjedavajući OV

D. B. / Avaz.ba
02.06.2020 12:55

Nastavak izgradnje Prve transverzale

Foto: Arhiv

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Novo Sarajevo vijećniku i dopredsjedavajućem Edinu Rovčaninu nije dozvoljeno da predloži tačku dnevnog reda koja se tiče odluke o dodjeli i prodaji stanova na kojima Općina Novo Sarajevo ima pravo raspolaganja.

Kako je kazao, predsjedavajuća Ana Baltić odbila je staviti prijedlog kao tačku dnevnog reda te je prekršila Poslovnik o radu Općinskog vijeća.

  • Rovčanin: Podnesene inicijative
    Rovčanin: Podnesene inicijative Foto: Arhiv

- Izgovor za ovakvo ponašanje je zaključivanje rasprave i neomogućavanje vijećnicima da iznesu svoje prijedloge i stavove po dnevnom redu. Borim se da ovaj prijedlog bude za sve građane i boračku kategoriju, koja je već u zakupu stanova, dok načelnik zagovara samo zaposlenike - ističe Rovčanin.  

On je podnio i inicijativu da se u što kraćem roku izvrši eksproprijacija zemljišta koje je potrebno za nastavak izgradnje Prve transverzale.

- Prva transverzala predstavlja interes svih građana Kantona i države BiH. Podnesene su i inicijative da se obustavi izmještanje autobuske stanice na Drveniji jer građanima Velešića to je komunikacija s centrom grada - kazao je Rovčanin. 

Komentari

NA VRH