REAKCIJE

Ismet Gavrankapetanović: Više od dvije godine traje nepoštivanje mojih osnovnih ljudskih prava

Visoki predstavnik u BiH tražio je da se ispoštuje presuda, kazao je Gavrankapetanović

Gavrankapetanović: Krše se moja ljudska prava. Avaz

Piše: D. B. / Avaz.ba

3.6.2020

Nakon što je Općinski sud u Sarajevu donio je rješenje kojim se Medicinski fakultet i dekanasa prof. dr. Semra Čavaljuga novčano kažnjavaju zbog neporvođenja mjere osiguranja od 20. februara prošle godine, reagirao je i prof. dr. Ismet Gavrankapetanović.

Naime, mjera osiguranja im je nalagala da profesora Gavrankapetanovića u potpunosti vrati na posao, na nastavu i vježbe kao nastavnika u zvanju redovnog profesora za naučnu oblast hirurgija-predmet ortopedija. 

Već dvije i po godine traje nepoštovanje mojih osnovnih ljudskih prava neovisno što je Sud u više navrata donio presudu i mjeru rješenja. Ova odluka donesena je i prije godinu i šest mjeseci. Visoki predstavnik u BiH tražio je da se ispoštuje presuda. Također, obdusmeni su u više navrata, pa čak i prošle sedmice razgovarali o tome zbog čega nije ispoštovano osnovno, elementarno ljudsko pravo- pojašnjava Gavrankapetanović. 


Gavrankapetanović: Krše se moja ljudska prava. Avaz

Zbog neprovođenja mjere Medicinski fakultet mora platiti 2 hiljade maraka kazne a Čavaljuga hiljadu. 

- Nadam se da će se početi poštovati odluke Suda. Jedino što želim je da uđem u amfiteatar i da predajem tamo gdje su me nasilno prekinuli- kazao je Gavrankapetanović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.